top of page
  • Foto van schrijverAgnes

Een nieuw fris vers jaar


Kerst

Het was een heerlijke kerst. We zijn de hele kerst op stap geweest naar vrienden en familie. Bij gekletst, gelachen en spelletjes gespeeld. We aten

een stuk vegetarischer dan vorig jaar en dat was fijn. Agnes had duurzame cadeautjes, het houdt maar niet op. Van haar kreeg ik deze nagelvijl. Ooit van gehoord? Werkt perfect.

Van zus Inge kregen we een familiefotoboek. Bomvol vrolijke familiebijeenkomsten. Wat een rijkdom om en in mij. Ik spat bijna uit elkaar van dankbaarheid.

En verder ben ik lui deze vakantie en laat ik de touwtjes vieren. Dat hoort bij de Kerst.

Weet je dat de nachten van 21 december tot en met Driekoningen de heilige nachten genoemd worden? Daarin is het de bedoeling dat je niks doet, je terugtrekt, reflecteert en veel slaapt. En het schijnt dat je heel helder droomt en dat elke droom staat voor een maand van volgend jaar. Zoiets. Lees maar.

Het is bij mij de periode van veel sociaal contact maar ook veel eten en drinken. En ik hou heel erg van wijn maar kan er niet meer zo goed tegen. Ik lig de halve nacht wakker en dat vind ik superstom.

2023

Dus januari komt eraan en daar heb ik zin in. No alcohol, lekker rennen, mediteren en yoga.

Vorig jaar deed ik in januari de Happy Hart set 40 dagen. Wil jij dat ook? Ik kan je begeleiden. Check mijn website wat dat inhoudt. Ik heb warme herinneringen aan vorig jaar toen we met 40 mensen van start zijn gegaan. Wat een blijdschap en energie en voldoening. (Dit is de yoga video. Probeer 'm eens. 1 x of 40 x :-))

En ik ga weer live yoga geven. Op de maandag geef ik kundaliniyoga bij het Ayurvedisch Instituut (waar je heel fijne massages en nog veel meer kunt krijgen), steeds in blokjes van 5 keer.

De yoga zit nu vol maar als je je aanmeldt houd ik je op de hoogte wanneer er weer plek is.

Vanaf april ga ik de yoga uitbreiden naar de maandag- en de dinsdagavond.

En ik ga ademreizen geven. In groepen. Op de zondagmiddag. Ongeveer één keer per maand. Bij een ademreis ga je door verbonden ademen steeds dieper in meditatie en krijg je toegang tot het veld van inzicht en potentieel. Als je interesse hebt, laat het me weten dan geef ik je meer info.

En ik heb nu al weer zin in die heerlijke Groene Week vanuit de kundaliniyoga. Een week alleen maar groen eten en lekker verfrist het voorjaar in.


Oh ja. En duurzaam leven. Dat is natuurlijk het allerbeste wat je voor de aarde, de ander en jezelf kunt doen. Ik heb er het afgelopen half jaar genoeg blogs over geschreven. Ik hoop dat het je geïnspireerd heeft. Ik heb dit boek aangeschaft als kerstcadeau voor mezelf. Het is fijn boek, het schept orde in wat allemaal duurzaam kan met daarbij miljoen tips. Want met duurzaam leven ga ik door en ik hoop jullie met mij. Ruil kleren, geef ervaringen in plaats van een cadeau, koop lokaal, eet puur en heb er lol in. En schreeuw je duurzame acties van de daken! Wie weet inspireer je anderen. En zo worden vele druppels een enorme plons op de gloeiende plaat.


Ik wens je een goed 2023 vol liefde. Want daar draait het toch uiteindelijk om💚


Duurzame tips:Comments


bottom of page