top of page
  • Foto van schrijverAgnes

Een groen hart week 25: wassen, werk, soep, moe


Dag 170

Ik kom er nog niet echt uit wat betreft wasmiddel. Albert mopperde op een gegeven moment dat zijn kleren stonken naar zure studentenkleren. Mijn eigengemaakte wasmiddel in combinatie met drogen op een wasrek geeft niet het Robijngevoel zeg maar.

Ik blijf experimenteren: wasstrips van Brauzz. Blijkt uit Canada te komen en geeft geen frisse geur. Die geur is toch belangrijk. Lydia vertelde dat een frisse geur voor mensen nog belangrijker schijnt te zijn dan een schone was. Herken ik ook.

Ik ben nu aan het wassen met Seepje want een stinkende Albert is ook niet alles.

Ik vind het een stap terug want de ingrediënten van Seepje zijn natuurlijk, maar over die fles kan ik niet veel over lezen op de site.


Dag 172

Ook op mijn werk probeer ik de boel in beweging te krijgen qua duurzaamheid. Onze opleiding is totaal niet duurzaam. We printen en kliederen dat het een lieve lust is. Ik denk dat studenten heel goed weten wat er nodig is op onze opleiding en daarom hebben we een duurzaamheidswerkgroep in het leven geroepen. 4 studenten gaan onderzoeken wat duurzamer kan en gaan dat ook implementeren. Hoe leuk.

De allerbeste site: duurzaammbo. Hier staan ook allemaal tests in hoe duurzaam het is in je huis en op je werkplek. Doen! Leuk! Goed! Zinvol!


Dag 173

Albert was jarig. En inmiddels bieden we een vega borrelplank en soep aan. Dat is echt net zo lekker. Bij de Albert Heijn heb je echt veel keuze in vegan smeersels. Albert maakte zoete aardappelwortelsoep.

En ik merk echt dat we boomers worden. De thee en het 0.0 bier was niet aan te slepen😀


Dag 174

Sinds een maand ben ik van de koffie af. Niet echt om duurzame redenen maar het is wel duurzamer om alleen maar thee te drinken. Lees maar.

Nou dronk ik ongeveer 3 kopjes koffie per dag en ging ik ervan uit dat daarmee stoppen niet zoveel problemen zou opleveren. Nou dat viel vies tegen. De eerst dag kampte ik met zo'n giga hoofdpijn dat ik de koffie echt ben gaan afbouwen. Van 2 naar 1 kop naar een halve naar een kwart. Klaar.

Na de hoofdpijn kwam de mist in het hoofd en die klaarde na 3 week op. En nu voel ik me helder en ga ik noooooit meer koffiedrinken. (Koffie is ook niet zo heel gezond volgens dit artikel)


Dag 175

Vriendin S. is haar hele leven al druk met mensen in achterstandsposities. Daar ligt haar hart, om daar iets aan te doen. We pesten elkaar altijd met onze boekenkeuzes: zij leest slavenboeken, ik zweefboeken.

Toen ik duurzaam werd bewoog ze mee. En laatst hadden we het eventjes erover hoe het ging qua duurzaam. Ach jee, ze zat midden in de bewustwording rond tandpasta en zeep. Dat dat ook allemaal plastic is. Wat een gedoe. En verder is ze inmiddels almost vegetarisch, zette ook haar kinderen vegetarisch eten voor (niet altijd leuk), er was een warmtepomp besteld, iets met isolatiedeuren, lampen uit, kort douchen, dikke trui en het allercoolste: op een middag in de Jumbo was ze naar de chef gestapt met de vraag waarom alles op de groenteafdeling nog in plastic zat. Hahaha, en dat noemt zich een duurzame amateur. Ik zie professionele trekjes. Fijn hoe we allemaal in beweging zijn om het goede te doen.Dag 176

Ik ben duurzaammoe, verzuchtte een collega. En dat snap ik wel. We zitten opeens in zo'n duurzaamheidsbubbel, alles is en moet duurzaam. Helemaal goed! Maar dat wordt ook weer commercieel gemaakt waardoor ik af en toe helemaal door de bomen het bos niet meer zie.

Blijven volhouden mensen!


Duurzame tips:


Dat was 'm weer!

Comments


bottom of page