top of page
  • Foto van schrijverAgnes

Roxane, XR, huis-tuin-en-keuken gekneuter en doe je mee met yoga

Dat stomme systeem

Ik heb minder te bloggen de laatste tijd.

Niet dat ik minder duurzaam ben, integendeel. Maar af en toe kruipt me al die klimaatellende zo onder de huid dat ik heel recalcitrant een avocado koop en een kwartier douche. Want heeft het allemaal wel zoveel zin wat ik doe qua duurzaam?

Als ik Roxanes betoog lees word ik danig van m'n stuk gebracht. We zitten niet in een klimaatcrisis maar in een systeemcrisis. En het is het financiële systeem dat ons dus in de tang houdt. Om lamgeslagen van te worden. En ook leerzaam in dit artikel: neem elkaar nooit de maat. Ieder heeft z'n eigen perspectief en overtuiging. Heb een warm hart naar de ander. Inspireren mag, overtuigen nooit. (Sprak zij die d'r zelf nogal een handje van heeft om te zeggen hoe het moet.)

XR

Daarom ben ik ook met Sabine en Casper naar de A12 in Den Haag gegaan. Omdat de overheid in beweging moet komen. Die moet wat gaan doen.

Het was fijn om samen te demonstreren, saamhorig te strijden voor het goede. En achteraf allemaal artikelen erover lezen.

Deze over Hannah Prins

En deze en deze. Ga je mee de volgende keer?


Verspilling

En toch blijft die huis-tuin-en-keuken-duurzaamheid in mijn ogen ook belangrijk. Want samen zijn we sterk en bereiken we echt heus wel wat.

Het schijnt bijvoorbeeld dat we zoveel weggooien. 8% van alle CO2 uitstoot komt door de verspilling van eten. Brood wordt het meest weggegooid (23%), dan zuivel (17%) , dan groente (14,3%) en fruit (12%). Wow dat moeten we tegengaan.

Ik ben op zoek gegaan naar tips.

Nou de meest simpele: doe per dag boodschappen en werk met een boodschappenlijstje en ga zonder lekkere trek de winkel in. Maar dat wist jij natuurlijk allang.

Vries brood per 4 sneetjes in en als je toch nog wat over hebt: doe er leuke dingen mee, zoals vegan wentelteefjes, bruschetta en panzanella natuurlijk. En maak smoothies van al het fruit dat je over hebt.

Heb je ingrediënten en weet je niet wat je ermee aan moet? Deze site: kook je koelkast leeg helpt mij.

En ik kan niet zonder mijn kast met plastic bakjes. Alles wat ik overhoud stop ik in een bakje en eet ik de volgende dag als lunch.


Drogen

De natuur is zo heerlijk overvloedig op dit moment. Geweldig. Ik loop van alles te drogen: daslookbloemen, madeliefjes, vlierbloesem en ga daar in het najaar lekkere spirituele thee van zetten.

Ook leuk om te drogen: sinaasappel- en appelschillen: drogen, poeder van maken en ook in je thee, of je smoothie.


Yoga!

En weet je wat ook heel duurzaam is?

Yoga! Stil zitten en niet ademen is volgens zoon Pim het allerduurzaamst. En tijdens yoga eet en koop je niets en bent wel lekker gezond en verdiepend bezig.

En laat ik nou toevallig kundaliniyoga geven. De allerlekkerste makkelijkste vorm van yoga.

Wil je eens meedoen?

Hartstikke leuk!

Zondagmiddag 25 juni geef ik een kundaliniyogales bij Yoga Wieteke in Groningen.

Woensdagavond 28 juni een ademreis in Edanz.


En na de vakantie geef ik van september tot en met december een lessenserie op de woensdagavond in Edanz in Groningen.


Dat wast.

Opgave of meer info over de yoga via whapp of mail.

Liefs!hartje_groen_met_tekst_transparant_groen2.png
bottom of page